lørdag 19. september 2009

Lurer på...

Bare kjapt inne for å høre om noen vet om jeg kan slette bilder fra harddisken uten at de forsvinner fra bloggen??

Driver massiv rydding av hus og data!!

5 kommentarer:

Lavynnia sa...

Ja, jeg tror det skal gå bra. Men hvis du allikevel er usikker, så prøv å slett kun ETT bilde, og se hva som skjer:)

Når man legger bilde på bloggen, så blir den jo overført over på bloggen uten at du dermed trenger å bekymre deg for at bildet er linket til harddisken din:) Jeg har alle bildene mine på en minnepinne, og så overfører jeg bilder over på pc-en først før de igjen går videre til bloggen min. Det høres kanskje tungvint ut, men pc-en min er ikke akkurat så snill om dagen, så det er derfor jeg har gjort det slik:)

Og angående å redigere bilder i Picasa3, så synes jeg ikke det har vært noe problem. Før så redigerte jeg bildene mine i Windows Fotogalleri som følger med pc-en, men Picasa er jo LITT bedre da. Og så pleier jeg å gjøre følgende:

Jeg går inn på mappen min som heter "Bilder", og klikker meg inn på undermappene som ligger der med bilder og dato, og alt. Når jeg skal titte på bildene, så klikker jeg bare på det utvalgte bildet, og så kommer den i stort format på skjermen. Under bildet så ser du at det kommer en slags visnings-knapp hvor det står: "Rediger i Picasa", og da er det bare å klikke på knappen, og bildene overføres auotmatisk over på Picasa, og da er det bare å sette igang med å redigere bildene der:)

Men jeg tror jeg skal prøve Photoscape, og se om jeg blir enda mer fornøyd med den. Prøv deg frem igjen med Picasa, men jeg skjønner at du er veldig fornøyd med ditt eget redigeringsprogram, så hold deg til det, du:)

Klem, og god lørdag til deg, frøken! :D Går det bra?

Lavynnia sa...

NÅ skjønner jeg hvorfor du elsker Photoscape:) Det er jo rett og slett flere valgmuligheter der, jo!

Har nettopp lastet ned programmet, og prøvd meg bittelittegranne, og jeg likte det, faktisk:) Mange flere former å velge mellom, flere farger, og så kan man legge bildene sine inn i rammer. Artig! Men det er mye å sette seg inn i da, så kan hende at de første bildene mine blir merkelige;)

Klem igjen, og fortsatt god lørdag! Ikke jobb deg ihjel!

Lavynnia sa...

Hei igjen! Dette blir min tredje kommentar under samme innlegg, artig det;)

Tror du vil lykkes bedre neste helg, med datingen, mener jeg, og så synes jeg at du skal kose deg med søstra di hjemme hos henne. Så koselig da! Elsker at andre lager mat til meg, men det er sjelden her hjemme hos meg.

Stakkars deg, det er sikkert ikke noe morsomt å rødme hele tiden:) hihi, du er nå søt, da;) Ha en herlig helg, og så "snakkes" vi igjen!

:D

Miriam Elisabeth sa...

Klart du kan det ;)

Lavynnia sa...

Uff, nå må du snart skrive et nytt innlegg, ellers så er det sikkert noen som tror at jeg renner ned hele bloggen din med meningsløse kommentarer;)

Ville bare si at Photoscape er utrolig bra, men jeg misliker at du hele tiden må lagre hvert eneste bilde for seg før du kan gå videre til neste. Det gjør at jeg rett og slett ikke gidder, nesten. Men jeg kommer fortsatt til å bruke Picasa på grunn av de enkle mulighetene den har, og fordi den er best til å lage sånne fotomontasjer og greier:)

Photoscape er tregt, men den er bra på å få kornete bilder skarpe og klare igjen:) Jeg får se hvor lenge jeg holder ut selv om det er gøy å få ha litt flere muligheter. Nei, jeg burde ikke klage, men jeg misliker altså tregheten til dette programmet:/

Ha en fin kveld videre, og natta igjen!