onsdag 11. mars 2009

Eksotisk #2

Pasjonsfrukt

Varebeskrivelse
Pasjonsfrukt kommer opprinnelig fra Sør-Amerika der den fortsatt vokser vilt i enkelte områder. Den dyrkes nå i de fleste tropiske og subtropiske områder og finnes i mange forskjellige varianter. Mest kjent hos oss er den lilla varianten, men det finnes også gule, rødgule og helt purpurrøde varianter. Pasjonsfrukt har en svakt oval rund form og skallet er kraftig og læraktig. Størrelsen er som på en plomme. Umoden pasjonsfrukt har et glatt skall, mens en moden frukt har et skrukket og bulkete skall. Fruktkjøttet er i konsistens geleaktig og inneholder en masse spiselige kjerner med en gulgrønn farge. Smaken kan beskrives som eksotisk, frisk og syrlig og er meget god.
Bruksområde
Pasjonsfrukt spises naturell, og det er det geleaktige fruktkjøttet i midten som spises. Del frukten i to og spis fruktkjøttet med skje direkte fra skallet. Fruktkjøttet kan også skrapes ut og brukes til fruktsalater eller til iskrem. Kan brukes i sauser, juice eller drinker.
Egenskaper
Pasjonsfrukt inneholder en del A- B- og C-vitaminer samt mineraler. Siden forbruket av frukten er relativt beskjedent, regnes den ikke å ha noen ernæringsmessig betydning.
Min vurdering
Jeg elsker pasjonsfrukt!! Den er liten, ganske sur og full i "steiner", men bare nydelig! Sånn bortsett fra prisen så kunne jeg levd av de!! Hehe! Det at den i tillegg inneholder vitaminer gjør jo ikke lykken mindre!! Beste som finnes!

2 kommentarer:

Ida sa...

En av mine favoritter. Nam nam. :)

ninabakke sa...

Pasjonsfrukt er veldig godt :)


Mvh Nina
www.fotoverden.blogspot.com