mandag 9. november 2009

Mandagstema - Musikk!Det er ikke mye som står mitt hjerte nærmere enn musikk, så denne uken måtte jeg bare delta på mandagstema igjen! Musikk er en stor del av livet mitt, og brukes i de aller fleste situasjoner!

Som ungdom brukte jeg også musikk som bråk! Mine foreldre var ikke overbegeistret for hard rock, så når jeg var sint på de satte jeg metallica eller Ac/Dc på full guffe! Hehe! Kanskje ikke det mest geniale, men det funket!

Jeg er glad i det meste innen musikk, og det kommer vel egentlig mer på humør enn på sjanger. Jeg er en av de som setter pris på gode tekster mer enn hvem sangeren er. Dette betyr bla at jeg liker en masse sanger av både Britney Spears, Pink, Kristian Valen osv. Men jeg har også dager da jeg mye heller hører på klassisk rolig musikk!

Jeg kan vel egentlig ikke si at det er noen sjanger jeg ikke liker, for det er ofte ett eller annen innen hver sjanger jeg finner spennende eller fint. Både opera, country, klassisk, pop osv. har alltid noe som er bra og noe som ikke er, så kommer mer ann på stemning enn sjanger!

Så musikk blir brukt hos meg hver dag, til alt fra trening, husvask, avslapping, kjøring, festing... Ja, og så bruker jeg også musikk i hobbyen min!! Som barn spilte jeg kornett i skolekorpset, og der var jeg faktisk helt til jeg ble "kastet ut" som 18 åring. (ja, skolekorps er bare for folk under 18!) Jeg spilte en stund i et ensamble etterpå, og har spilt litt da jeg var i forsvaret under rekrutten, men utover det forsvant interessen en stund. Helt til i fjor vår! Da bestemte jeg meg nemlig for å begynne igjen, og startet i et Brass Band! Jeg er egentlig Janisjar person, men det er ikke noe mulighet her for voksne, så da prøvde jeg noe nytt, og jeg likte det!

I helgen var jeg faktisk i stavanger hvor vi deltok i Siddis Brass som er en underholdningskonkurranse. Vi kom på delt siste plass i 3. divisjon, men klager ikke av den grunn. Hadde en kjekk tur tross alt!!

Noen som er litt bedre enn oss, er Manger Brass Band! Riktignok rakk de bare 3. plassen i år, men underholdningen var det ingenting å si på! De er et elitekoprs, men likevel er det utrolig imponerende at de ikke hadde ett eneste notestativ med seg!!Hvordan andre har løst ukens utfordring ser dere her!

9 kommentarer:

Rimkogeren sa...

Messingsuppe er ikke at foragte - Fint indlæg :-)

Sommertid sa...

Det er mye bra musikk, det er helt sikkert. Og vi liker alle forskjellig, og det er også bra. Er misunnelig på deg som fortsatt er spillende musiker..jeg spiller kun til hobbybruk her hjemme når formen er der..
Men èn dag uten musikk av noe slag er ingen god dag, eller èn dag med mening for å si det slik.

Ha en fin mandag og go uke :)

Petunia sa...

Musikk er en ypperlig utrykksform - det er sikkert og visst og den egner seg til ytring også!
Jeg var nok litt der som du var også - brukte musikken og det hender jeg gjør det i dag også;)

Anette sa...

Dagens tema passade dig som "handen i handsken" som vi säger i Sverige! /Anette

linsky sa...

Flott innlegg å lese! :-D

Stine sa...

Så gøy at du har fortsatt med brass! Flott innlegg - takk for besøket!

Turid Holm Flaa sa...

Så heldig og flink du er som kan spille et instrument. Det må være en flott og sosial aktivitet å spille sammen med andre. Ønsker deg en riktig god uke.

Malys krok sa...

Så fint det må være å kunne spille og være med i dette. Du har fått til et flott innlegg om din musikk.
-Margit-

Anonym sa...

Det viktigste er å ha det gøy mens en spiller, ikke hvilken plass man kommer på. Jeg er også av den sorten som kan like mange sjangere. Flott innlegg. Ha en fin dag!