Som jeg har mast om gjentatte ganger så har jeg blitt totalt intolerant ovenfor alle typer hvete, altså inkludert boghvete, glutenfri hvete osv.
Derfor var jeg veldig glad for at jeg fikk tak i noen oppskrifter jeg kunne bruke og nå vil jeg dele dem med dere!
Mandelmuffins
- 200g mandler
- 100g linfrø
- 1 moden pære, banan eller 1dl eplemos
- 1 finrevet gulerot
- 1ts bakepulver
- 3 egg
- 1 knsp salt
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200g
- Kvern mandler ig linfrø sammen til mel. Mandlene kan godt være litt grovmalte
- Frukten moses eller kjøres med en mikser til pure
- Bland de tørre ingrediensene og frukten
- Vend i fint revet gulrot
- Samle deigen med eggene
- Hvis deigen er veldig tørr, tilsett litt eplejuice eller vann til smidig konsistens
- Fordel deigen i ca 20 muffinsformer på en bakeplate og stek ca 12-16 min ved 200C
Min vurdering:
Jeg glemte å ha i salt så de ble litt smakløse. Jeg prøvde også å ha de i amerikanske former, men de var litt for store så tror jeg prøver vanlige former senere. Jeg delte de i to og hadde smør og skinke på. Herlig!
Proteinbrød
- 4 egg
- 1/2 cremefresh el. kesam
- 1 1/2 ss bakepulver
- 4 ss linfrø
- 60gr kruskakli/havrekli
- 50gr sesamfrø
- 45gr solsikkekjerner
- 3ss olje
Fremgangsmåte:
- Pisk eggene lett, og bland inn cremefresh eller kesam + olje
- Tilsett det tørre
- Deigen skal ha en kladdete konsistens
- Bakepapir i en brødform
- Stekes 180C i 55 min
Min vurdering:
Jeg har litt for store brødformer så som du ser ble brødet veldig tynt, men det var veldig godt på smak men skinke, smør og majones!!
3 kommentarer:
Muffins er det beste jeg vet så nå ble jeg veldig sugen : )
Her var det mye spennende! Må prøve noen av de oppskriftene dine. Men hvor mye er 1/2 cremefresh eller kesam? Et halvt beger?
Takk for alternative oppskrifter og gode tips. :)
Legg inn en kommentar