fredag 31. juli 2009

ABC i ord og bilde # 22Jeg er fremdeles på ferie, så dette blir (igjen) et kjapt innlegg, men jeg er hjemme igjen t søndagen så da skal jeg prøve om jeg ikke får kommentert hos noen da!

Denne ukens bokstav er V og det kunne faktisk ikke passet bedre enn akkurat nå!!
Jeg har jo, som kjent, vært på ferie, og veien har ført meg til Moseldalen i tyskland. Et område som er kjent for ikke mindre enn:Jeg har, på denne reisen, tatt rundt 400 bilder, så å finne ut av alle på så kort tid rakk jeg ikke, men her er iallfall noen bilder!By etter by er stappet full av vinstokker, som er sirlig plassert i pene rekker oppover fjellene. Byene i seg selv er virkelig en skue, men synet av rekker på rekker med vinstokker er også fantastisk! Mange har hørt om Rhindalen, men ikke fullt så mange har hørt om Moseldalen.

For nærmere 20 år siden var mine foreldre, min søster og jeg på bilferie i bla. tyskland. Med ren tilfeldighet dumpet vi inn ved Trier, og ble bergtatt! Så vi fortsatte videre på ferden, og fant ut at dette var stedet for oss!

Så nå ville jeg oppleve dette riket på nytt igjen! Denne gangen startet vi ved Koblenz og drog oppover elven og passerte byer som Cochem, Bernkastel-Kues, Brauneberg, Trittenheim og Trier! Og må si at landskapet virkelig er vakkert fremdeles!

Jeg kunne skrevet en masse om dette temaet, men skal holde meg innenfor bokstaven, som jo er V! Så hva annet enn vin kan en da skrive om?? Jeg har aldri vært noen vinkjenner, men lovet meg selv at om jeg skulle hit så måtte jeg drikke vin, og det har jeg gjort!

Har funnet ut at Halbtrocken vin er helt grei!


Så her var mitt lille, nattlige, innlegg direkte fra Aalborg ! Så sees vi igjen snart!!

20 kommentarer:

Lavynnia sa...

Flotte bilder, og herlig historie! Jeg prøvde å legge mitt eget innlegg ut med bilde og det hele, men har enorme problemer med nedlastingen.

Jeg vet ikke hva som skjer, men jeg får ikke lastet opp noen bilder, og det irriterer meg noe grenseløst!!! Det er sikkert dataen igjen, og nå gidder jeg ikke mer!!!

Imorgen ringer/skriver jeg til de forbaska dataprodusentene, og klager:| Har hatt skikkelig problemer med dataen helt siden dag 1, og jeg blir ikke hørt selv om jeg har klagd før. Er det rart at jeg blir sinna?

Klem til deg, og velkommen hjem igjen snart!:D

Monica sa...

Moseldalen er så flott og koselig :)) Har vært der mange ganger i oppveksten :) Om det var fordi mine foreldre og venner kunne smake seg rundt på vinene på alle omvisningene, er jo noe vi kan lure på :) Men vi ungene hadde det i allefall veldig kjekt - hehe :))

Monica sa...

Skulle jo også si at det var flotte bilder du viste da :)))) Lykke til med å gå igjennom alle de ca 400...... hehe :)

Lavynnia sa...

haha, måtte le litt av deg og din entusiasme over bloggen min;) Neida, jeg bare ble så glad for kommentaren din nå, etter pc-problemene:( grrr....

Men altså, jeg bruker Firefox, jeg også, og kommer aldri til å gå tilbake til Explorer igjen. Men pc-en min har jeg hatt problemer med lenge, og det er DELL sin skyld. Dumme Dell!!!

Natta!:D Og sove godt, og drømme søtt! ;) hihi

Skal slutte å klage, tror jeg. Hjelper ikke så mye, da....

JULIE K sa...

Åja....det passet jo perfekt : )

Gärdsmygen sa...

Perfekt val! och härliga bilder!

mormonsen sa...

Det ser ut til at du har hatt en flott ferie - og vingårdene i tyskland ser veldig strukturerte ut - som tyskland forøvrig :)
Flott v-innlegg, og flotte bilder.

Gamleheksa sa...

Mhhh, nam. Drømmeferie!

ninabakke sa...

Så herlig! :D

Kerstin sa...

Herlig reise du er på.. avkre bilder...kos deg videre på turen din=)

Madame sa...

Dejlige billeder om vin - der var du heldig, at V er bogstavet i denne uge :-)

Rimkogeren sa...

Drømmer om herlig kølig flaske med det lokale produkt!

foto CHIP sa...

Vin är ett utmärkt V-ord. Gudadryckken :)

Petunia sa...

Flott levert fra ferie dette! Her ser det jo utrolg flott ut! Alle stedene man skulle ha besøkt!

Line sa...

herlege bilder og god tekst!!
Så gøy det må vere å ferdast i slike distrikt og prøvesmake vin:0)

Siw Aina sa...

Dagens bokstav kunne jo ikke vært mere perfekt for din del. Flotte bilder :)

~~Randi, Hverdagsprat~~ sa...

For en deilig ferie du har hatt, da!

Sommertid sa...

Ohh..her var det mye fint..både for syn og gane...og gjett om du får litt av en oppgave å gå igjennom alle de fine bildene du har tatt.
Ha en forts fin ferie og velkommen hjem skal du være..ta med deg pen været er du snill...

anjoe playhouse sa...

Flotte billeder du bringer, og godt at du fik genset områder, der ikke var gået i glemmebogen!
Jeg er lidt bekymret for dig, da du fra halvtørre hvidvine nu vel har slået dig på snapse - Aalborg Akvavit, og der skal de mange forskellige prøvesmages, hik, *LOL*

amylin sa...

Flotte bilder, og klart jeg har hørt om Moseldalen. Halvtørr vin kan være grei, men jeg er mest glad i knusktørr hvitvin, jeg. Vin er nå godt uansett, og må være morsomt å se vindruerankene og hvor vinen lagres.