torsdag 17. april 2014

Balsammetoden

 Jeg har alltid slitt med tørt og krusete hår så derfor tenkte jeg at jeg skulle forsøke meg på balsammetoden! Det er jo ikke lenge igjen til bryllupet så ønsket om flott hår er viktigere enn noensinne! Det har ikke kostet meg så veldig mye enda og resultatene er jo ganske så overbevisende! :) Jeg kjøpte meg Coop shampoo som siste rense shampoo og har brukt Coop balsam som vaskebalsam. I skapet hadde jeg en sls-balsam fra Body Shop som jeg har brukt, men merker at den kanskje er litt tung så jeg skal se om jeg kan få skaffet meg en som er litt lettere. Det geniale med metoden er for det første at en ikke trenger vaske håret mer enn to ganger i uken og hodebunnen har det mye bedre. Tidligere var det slik at om det gikk mer enn to dager uten vask ble hodebunnen irritert og det klødde, det slipper jeg nå! Jeg kan også la håret henge fritt for det står faktisk ikke rett ut lenger, det henger nedover! :) Så ja, jeg er overbevist! 

Her er en nettside fra sverige hvor en kan lese mer om metoden.

Slik fungerer balsammetoden

1. Skyll håret nøye med vann, og massér inn rense-balsam i hårbunnen. Vær nøye med å massere forsiktig, men intensivt, da det er friksjonen fra dette som skal hjelpe til med å løse opp smuss og skitt som sitter på håret. Balsamen på sin side hjelper til med å løse opp overflødig fett. Skyll grundig med vann.
2. Ha så på ytterligere balsam i endene på håret. Om du bruker samme balsam som i trinn 1, kan du tilsette litt honning for å gjøre håret ekstra mykt og glansfullt. Gre gjerne ut floker i håret mens balsamen sitter i.
3. Du kan nå velge å skylle balsamen helt eller delvis ut av håret. Skyller du ut alt, kan du gjerne ha på litt ekstra i tuppene til slutt, som ikke skylles ut.
4. Nå er turen kommet til gelé, som er det eneste stylingproduktet som anbefales. Men pass på at geléen du benytter ikke inneholder verken alkohol eller silikon, da disse ikke kan vaskes ut av håret igjen. Geléen skal påføres mens håret enda er dryppende vått, og vil hjelpe til med å gjøre at håret ser fyldig og flott ut når det tørker.

Bilde før oppstart og etter 3 uker!
Hva sier du?? 

Ingen kommentarer: