fredag 2. september 2011

Irritert på helsevesenet!

Jeg har jo vært sykemeldt siden januar og det bare fortsetter.. Nå er jeg inne i en periode for å omskolere meg eller iallfall få meg en annen jobb ettersom jeg ikke kan ha den jobben jeg nå har.. På en måte er det jo kjekt å få begynne med noe nytt, men samtidig er det jo skummelt å skulle starte med blanke ark og ikke vite hva en skal gjøre videre! 

Anyway, det jeg irriterer meg over er følgende:

Jeg har egentlig hatt problemer med beina fra tidlig ungdom og har tråkket over en hel masse ganger. På et tidspunkt hadde jeg nesten klippekort på legevakten.. Dette har ført til at jeg har vært hos en masse leger, spesialister, ortopediteknikere og fysioterapauter. 

Vel og bra det, men samtidig har det ikke ført noe sted. 
For 10 år siden opererte jeg ankelen min og trodde at jeg gjorde noe smart da. Forsåvidt var det, der og da, bra. Men etter bare et par år var det problemer igjen. Denne gangen fikk jeg ny diagnose på beina og konklusjonen ble spesialsko.. Forsåvidt gikk jo det også bra, men jeg har hatt masse problemer med skoene (eller kanskje beina) i tiden etter det. 

I fjor høst slet jeg veldig med skoene (trodde jeg) og var mange ganger inne for å få ordnet på det. Tilslutt hadde jeg så masse vondt at jeg gikk til legen. Der ble jeg sykemeldt og har vært det siden.. Jeg har i denne tiden vært til både enda en spesialist som ville gi meg skinner å gå med, så jeg fikk skinner og såle av ortopediteknikeren, men problemene blir ikke bedre, men gjerne forflyttet... 

Nå har jeg til slutt endelig fått en fysioterapaut som virker å kunne sakene sine.. 
Jeg har for det meste fått beskjed om ting jeg ikke kan gjøre, og ikke så mye om hva jeg kan gjøre, så derfor har jeg vel goså gjort ganske lite opp igjennom... Og nå viser det seg altså at jeg har utrolig lite muskelkraft igjen i beina. Ting som for andre er lett å gjøre er vanvittig slitsomt for meg. Selv små øvelser er både vonde og slitsomme.. Og som han sier, det er nå, hva om jeg aksepterer enda en operasjon, og kommer til han om enda 10 år uten skikkelig rehabilitering?? Da er jeg ferdig! 

Så altså, hvorfor har jeg gått rundt i så mange år uten å få skikkelig hjelp sånn at jeg har kunne hatt friske og gode bein?? Hvorfor har ikke legene testet styrken i beina eller tatt bilder med belastning sånn at de kunne sett hvordan beina egentlig har det?? 

Håper bare jeg får skikkelig trening nå sånn at jeg kan klare meg bedre i fortsettelsen! Er nesten så jeg vurderer å søke om pasientskade erstatning... 

Ingen kommentarer: