lørdag 17. april 2010

Prosjekt XY!Ja, da er det på tide å oppdatere litt om prosjektet mitt tenker jeg!
Er litt rart dette her egentlig. Greit nok at mennesker forteller at de ønsker å bli gravid og slikt, men at de deler alt med folk helt fra begynnelsen av er jo litt uvanlig da, men sånn blir det vel når en velger en uvanlig måte å få en baby på også da! For de som ikke har fått med seg hva det går i så skal jeg altså til Danmark og StorkKliniken i håp om å bli gravid!! Jeg har bestilt flybilletten nå og på turen får jeg med meg min venninne og hennes lille jente! Veldig kjekt å ha med støtte på turen, det kan jeg virkelig trenge!

Det er ikke bare, bare å skulle dra på en slik tur, det er masse en må gjøre i forkant som både er tidkrevende og økonomisk. I forhold til det medisinske er det en masse undersøkelser en må ta før avreise for å være mest mulig sikker på at det er mulig å gjennomføre dette.

Jeg har tatt en masse blodprøver på ulike stadier i syklusen. Dette er for å finne ut om hormonene oppfører seg som de skal. Som jeg skrev i et annet innlegg var den første hormonprøven min for høy. Nemlig et hormon som heter FSH skal i starten av syklus ikke være på mer enn 12, men hos meg viste det 24,1. Jeg har tatt den samme igjen senere i syklus og også starten på neste syklus, men de har jeg ikke fått svar på enda, så vet ikke hvordan det ligger an. En må også måle progesteron i slutten på syklus, som jeg også venter svar på. Jeg har også tatt blodrøver for å se om jeg har hiv, hepatitt og antistoff mot røde hunder.

I 1/2 år før en skal reise må en notere lengden på syklus og når en har lh stigning (stigning av hormon før eggløsning). Dette er jo for å vite mer sikkert akkurat når en har eggløsning.

Jeg må også foreta gynekologiske undersøkelser for å se at alt er i orden "der nede" og helst også måle hvor mange egg jeg har og størrelsen på disse. Ja, og ta klamydia test da!

Av andre ting en kan/bør gjøre så er det jo selvsagt å spise Folat tabletter for å sikre bra ryggmargsdannelse hos evt foster, spise B6 for å hjelpe egget å feste seg. Jeg spiser også kalsium tilskudd da jeg ikke drikker melk (spiser ost da) for å sikre god bygning. Danmark anbefaler 600g grønnsaker PR. DAG, så jeg prøver så godt jeg kan å spise nok av det. Jeg har også blitt enbefalt akupunktur for å hjelpe til med graviditet, så jeg skal prøve det også.

Det er jo muligheter for å gå på hormoner, men foreløpig skal jeg ikke gjøre noe slikt da det ikke er påkrevd foreløpig.

Jeg gleder meg veldig til å se om alle testene og prøvene er tilfredstillende så jeg virkelig kan reise, og da forhåpentligvis bli gravid. Sjansen for at det skal lykkes hvis forholdene er på sitt beste er 1/4 så litt sjangs er det jo.

Jeg har også drevet og søkt på nav sine nettsider for å se hvilke rettigheter jeg kan ha som enslig mor. Jeg føler at enkelte vil tro jeg gjør dette for fortjeneste når jeg sier dette, men jeg vil jo det beste for barnet mitt så dermed vil jeg ha det jeg kan få til barnet, og ikke til meg, for jeg klarer meg selv! Det jeg har funnet ut foreløpig er at jeg kan få:
  • Overgangsstønad i inntil tre år. Full overgangsstønad får en ved 37 000 kr i årsinntekt og reguleres nedover ut fra lønn (så vet ikke om jeg kan få...)
  • Stønad til barnetilsyn. Staten kan dekke inntil 64% av tilsyn for barn (barnehage, barnevakt, skolefritidsordning) inntil fullført 4. klasse. Det kreves av du selv betaler de resterende 36% og at årsønn ikke overstiger 436 287 kr. Det gis bla når en har ugunstig arbeidstid (turnus)
  • Bidragsforskudd. Når en har ukjent far og dermed ikke får barnebidrag kan en få bidragsforskudd frem til barnet fyller 18 år. Dette utgjør 680kr pr mnd når en ikke overstiger 430 000kr i årslønn
  • Barnetrygd. Når en er alene om omsorgen får en barnetrygd for et barn mer enn en har (altså ikke dobbelt om en har to barn, men da for 3 barn). Dette blir da 970+970kr. Enslige kan også få småbarnstillegg inntil barnet er 3 år som er på 660kr pr mnd.
Har også funnet ut at jeg ved 100% (lønn) blir svangerskapspermisjon 46 uker og ved 80% blir den 56 uker, så får se hva jeg velger.

På jobben kan en også få redusert arbeidstiden (med lønn) 2 timer så lenge en ammer.

Det jeg videre må finne ut er hva jeg skal gjøre i firhold til barnepass kvelder, netter og helger om jeg skal fortsette i jobben min. Heldigvis er dette langt frem i tid uansett så jeg håper jeg kan finne en flott løsning før jeg kommer så langt. Ikke bare lett dette her...

Men så lenge det er noe enVIRKELIG har lyst til så jeg mener jeg at en kan klare alt!!
Ønsk mer lykke til!!!

:)


2 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
dobbelmamma sa...

Hei

Ønsker deg masse lykke til med babyprosjektet :-)

Jeg er selv tvillingmamma vha donor i Danmark.