lørdag 13. mars 2010

Hva skal barnet hete??

Neida, jeg er ikke gravid om du trodde det, men jeg liker å gruble over ting, så dermed grublet jeg litt over dette også! :)

For er det ikke litt sånn at man blir som navnet sider? F.eks. så liker jeg veldig godt navnet Ronja (selvsagt oppkalt etter kjære Ronja Røverdatter som jeg hadde som forbilde i barndommen), men er dette et navn på en liten tulle, eller kan man bære den navnet med rak rygg i voksen alder uten å bli stemplet?? Og er det sånn at guttene blir kriminelle om de heter visse navn, slik som denne siden påstår?

Man vil jo gi barna sine vakre navn, men barnet skal også passe til navnet, og det er jo ikke lett å se på en baby om det blir en sånn eller slik unge, og dermed kan navnet bli helt feil når barnet blir større. Og så er det jo dette med at vi er blitt så internasjonale da... En må jo ha et navn som passer om en skal bli superstjerne i det store utlandet, men det var en jo aldri med et lite nurk da...

Jeg er stadig imponert over venner som finner flotte navn til barna sine, og mange velger litt eldre, vakre navn. Vi er inne i en litt nostalgisk periode føler jeg, og dessuten er det meste tillatt på navnefronten for tiden. Det er også de som tar helt av og finner navn i bøker og filmer som er i tiden, men det er jo ingen som husker de tingene om 50 år så da blir bare navnene merkelig...

Men uansett hvordan en snur og vender på det så må ethvert menneske ha et navn, og det må være et navn du kan stå inne for og som du mener at barnet vil kunne ha en viss glede av å beholde (for det er vel egentlig ingen av oss som er helt fornøyd med navnene våre alltid? Vi har vel alle drømt om et annet navn en eller flere ganger i livet)

Så når du skal velge navn på barnet må det altså være et internasjonalt, ikke kriminelt, vanlig, ikke for populært navn som passer barnet som baby, voksen og artist... Her er ikke krav i det hele tatt! Så lykke til om du venter baby! Hehe! :)

Jeg bare ELSKER bildene til Anne Geddes så derfor måtte jeg få med meg en liten samling her!!

2 kommentarer:

Malys krok sa...

Hei! Nå er det LENGE siden jeg var innom deg! Ser at du har fått nytt soverom og at det ble veldig fint! Røde puter blir så absolutt fint på den senga! Til det du skriver om navn, ja jeg begynte å lure på om du ventet baby. Et godt navn må det være, men som det heter: Navnet skjemmer ingen, det er personen som kan skjemme navnet! Ha det godt videre. Håper det blir bedre med magen din! Hilsen Margit.

Randi sa...

Katten min heter Ronja :)