fredag 9. oktober 2009

Vaksinering!


Ikke uventet snakkes det en masse om vaksine i media for tiden, og mest av alt snakkes det da om den kommende svineinfluensa vaksinen. Dette irriterer meg litt.

Jada, jeg jobber i helsevesenet og er dermed utsatt for å bli smittet av pasientene, men likevel så har jeg jo ikke hatt influensa så lenge jeg kan huske, og dermed bør jo det ikke være noe problem denne gangen heller??

På sykehuset finnes en intern post som heter hospitalet der det, selvsagt, stod skrevet om dette.


Mange av de ansatte vil, som meg, ikke la seg vaksinere, og dermed går de ut for å ta deg på samvittigheten, og skriver noe slikt som dette i lederen:

"Selv om du gjerne ikke vil få problemer pga influensaen så er det mennesker i din familie eller omgangskrets som kan være i risikogruppen, både unge og gamle, og som dermed kan bli smittet av deg og bli alvorlig syke. Derfor bør du selv ta vaksinen. Også fordi vi ikke vet hva dette er starten på."

Dette reagerer jeg på. For ja, jeg har en mor som er i risikogruppen og jeg har flere barn rundt meg både nært og på avstand, men skal jeg la meg selv vaksinere av denne grunnen og risikere at jeg selv blir veldig syk og i veste fall få alvorlige bivirkninger??

Jeg syns dette er en sleip måte å få folk til å ta en vaksine på... Selvsagt vil jeg jo ikke at mennesker rundt meg skal bli syk pga meg, men jeg vil jo heller ikke utsette meg selv for noe en ikke enda vet konsekvensene av...

Dette er virkelig vanskelig!!

1 kommentar:

Kathrine sa...

Skal love deg at jeg IKKE hadde tatt vaksinen! Jeg har heller ALDRI hatt influensa, er sjelden forkjølet, generelt lite syk. Alle vaksiner har bivirkninger i en eller annen grad, hvorfor risikere å bli syk av å ha tatt vaksinen?? Husker sjefen ble skeptisk i fjor da vi kunne få gratis influensavaksine og jeg ikke ville ta...