søndag 11. oktober 2009

Fredsprisen 2009

Og prisen går til...

Barack Obama!For å være helt ærlig så er jeg både for og imot at mannen skal få Nobels Fredspris. For ja, mannen vant det amerikanske presidentvalget fordi mannen er genial. Og den rollen fikk han med rette. Jeg har stor tro på at han med tid skal kunne utrette mye positivt, men det er også det som er saken, mannen trenger tid... Det å gi han en slik pris på nåværende tidspunkt blir helt feil. Han har enda ikke fått utrettet noe, og han har heller ingen beviser på at han vil klare å utrette noe innen kort tid. Han har masse visjoner, og mye gode visjoner, men vil det bli virkeligher?? Det vet vi ikke enda. Det gir mye press på mannen å skulle gi han en slik pris før han har utrettet noe, tenk hva han da har å leve opp til.. Hva om han mislykkes?? Det er jo ikke akkurat mulig å ta prisen tilbake, er den gitt så er den gitt...

Ja, jeg skal ikke påstå at jeg vet hvem som burde fått den i hans sted heller, så sånnsett er han en verdig vinner.Og det er jo også mulig at dette skal gi han et ekstra kick for å fortsette det gode han allerede har begynt. Så dermed kan dette også være veldig positivt. Verden har stor tro på mannen, og alle gleder seg over at han er USA`s president.

Det har tidligere vært andre som har vunnet prisen på et tidlig tidspunkt i sin karriere og som har utrettet masse godt etter dette. Vil dette være det samme med Obama?? Vil han klare å utrette alt han har sagt han skal?? Blir det noen forskjell med eller uten prisen??

Mange av de unge er kritiske til at Obama har fått prisen. Er dette fordi de, som meg, mener at han enda ikke har utrettet noe for freden og dermed ikke fortjener den enda, eller har de andre motforestillinger? Hva tenker du selv?? Er du for eller imot?? Og evt hvem andre ville du heller gitt prisen til??

Les mer om saken her

1 kommentar:

Lavynnia sa...

Du har rett, det er mange som har reagert, men selv så vet jeg ikke helt hva jeg skal synes. Det hadde nok holdt med presidentjobbingen hans enn så lenge, men jeg tror Nobelkomiteen hadde litt problemer i år med å finne en egnet kandidat i år, det er vel derfor Obama har fått denne prisen.

De tenkte vel sikkert at en forfatter ikke var god nok i denne sammenhengen, og kanskje de har rett i det. Hvis en forfatter først skal få en slik pris, så burde vedkommende greie å forandre med sine ord og tekster, ikke bare være en prisvinner fordi han/hun er forfatter! Eller hva mener du om det?

Er allerede spent på neste års kandidatvinner, jeg;) Klem til deg!