fredag 9. oktober 2009

ABC i ord og bilder, runde 2 #3Allerede etter runde 3 får vi føste utfordring når det gjelder norske ord på bokstavene. Men så kom jeg til å tenke på noe som virkelig har gått i bølgedaler her i heimen.

Det jeg da har valgt er CD

Hos Wikipedia står dette:

Compact disc(CD) er en optisk plate som blir brukt for å lagre digitale data.

Det ble opprinnelig oppfunnet for digital lyd og blir også brukt som et datalagringsmedium, kalt CD-ROM. CD-ROM-lesere blir ofte inkludert som komponenter i personlige datamaskiner. Generelt er lyd-CD-er atskilt fra CD-ROM-er, og CD-spillere som er ment brukt for å høre lyd, kan ikke få noen mening ut av data på en CD-ROM. Men PCer kan generelt spille lyd-CD-er. Det er mulig å lage kombinerte CD-er som inneholder både data og lyd, der sistnevnte kan spilles på en CD-spiller, mens data eller for eksempel videospor kan bli avlest på en datamaskin. Standaren for lyd-cder heter Red book.

Ved hjelp av MP3-teknologi har det de siste årene blitt utviklet CD-spillere som kan tolke MP3-formaterte spor på en CD-ROM og spille dem av som lyd. Fordelen med MP3 er lavere filstørrelse med relativt liten forskjell i lydkvalitet.

Tidligere kjøpte jeg jo alle cdene om jeg ville ha musikk, men nå for tiden er det vel mest nedlasting av musikk som gjelder både her og hos andre, så dermed blir det også mindre cd er i drift rundtom. Men faktisk de siste månedene har jeg gått til anskaffelse av noen cder igjen, og de ser du her:

Hvordan er det hos deg?? Cdèr eller er all musikken på dataen eller som mp3 filer på en spiller??

For flere løsninger, trykk på bildet øverst!14 kommentarer:

A material girl! sa...

Er nok litt på samme greien som deg;Laster ned mye, men kjøper de CD'ene som virkelig er verdt å ha!

Petunia sa...

Vi har såååå mye cder du aner ikke. Min mann har vært over middels musikkinteressert, så det har hpoet seg opp, ja. Vi har mange LP plater og singler også! (Eller store cder som ungene kaller det!)
Np blir det meste lastet ned rett på PC. Det er jo veldig greit. Man slipper å kløpe en hel cd når man liker en sang:)
God idè med CD!

TurboLotte sa...

Ja har selv en haug med CDèr. Men de er desverre støvet ned. Og nå er det som du sier, nedlastinger som teller. Men hvor er sjarmen? Savner til og med LP jeg...

Sommertid sa...

Flott C innlegg !
For en som MÅ ha musikk hver dag så finns det litt av hvert i den her heimen..alt fra gamle plater til sveivegrammafon, spoler med bånd..LP'er, kassetter, CD'er og nedlastet musikk..men det som høres mest på i disse dager er spotify og filer på MP3 spillere... og Radio'n da..en salig blanding med andre ord..

Siw Aina sa...

I`m just like you girl ;)

Jaaa, nå er det snart jul, og jeg har faktisk allerede vasket ned kjøkkenet *knegg*
I KK julen var det en del deilige oppskrifter, det synes jeg du skal kjøpe altså :)

Lene sa...

En god - og livsnødvendig C. Musikk er en svært viktig ingrediens i livet. Og så har du bl.a valgt Michael Jackson. Jeg var så heldig å få med meg to konserter med ham - minner for livet.

Ha en fin kveld i vest.

Henny sa...

Jeg ejer flere hundrede cd'er, men jeg tror ikke, jeg vil købe flere. Tit køber man jo en cd, fordi der er et nummer på den, som man gerne vil have, og tit bryder man sig ikke om de andre numre. Så synes jeg også, det er bedre bare at købe det ene nummer til en 8-10 kr.

Anonym sa...

Via bibliotek, telefonselskaber o.a. kan jeg gratis hente masser af musik, men se om jeg får det gjort, nej!
Masser af LPer, kassettebånd (især med optagelser af favoritnumre), Cdere fylder i mit liv, og det med alskens genrer, fra tungt klassisk og til nymodens pop ;-)

karna sa...

Godt på C, og litt tankevekkende fra ei som voks opp me plater og kasetter. Yngstejenta lurte forresten her en gang hva disse store CDene var for noe?? Det var platene våre.

Living next to me sa...

flott innlegg, joda en laster ned men gode cd kjøpes enda , det er noe eget i å holde i cd, jeg er så gammel at jeg savner LP,n . Eller noe fysisk å ta på å velge spår. God helg.F.

ElinSire sa...

CD-platen har betydd mye for mange opp igjennom :) Jeg elsker musikk, men for min del blir det mye Youtube istedet for CD. Men minsten hører mye på CD da, i hvert fall før han skal legge seg. Trygt og godt med musikk :)

Tusen, tusen takk for kjempehyggelig kommentar hos meg, det satte jeg pris på vettu ;)

Ha en god helg!

Anonym sa...

Stilig. Trodde jeg nesten hadde vert innom alle C'ene, men har dukket det jammen opp en ny vri. CD'er bruker jeg så mye av hver dag, både i jobbsammenheng og privat, at jeg hadde ikke dette i mine C tenker i det hele tatt. Forsatt god helg

sologbolig sa...

Bra c-innlegg. Her i huset har vi ikkje så veldig mange cd'er, da musikkinteressen ikkje er av de største, men noen har vi jo ...de fleste i bilen egentlig. Ha ein fin søndag

TorAa sa...

Endelig kom denne løsning på plass: Se det, ja.
Jeg husker kvaliteten på de første nok kunne ha vært bedre, men det ille var, at lyden etterhvert ble borte, da vi hadde spilt dem flere ganger.
Men heldigvis er det mye bedre nå.
Dog, denne teknologi skiftes snart ut - til noe nytt som ikke går rundt.

Det eneste fine med CD er jo at du kan lese det som følger med albumet. Og så er det nostalgisk da, ha et CD-bibliotek som synes, som bøker.

Mitt c-innlegg er her:
http://toraamusic.blogspot.com/