tirsdag 17. mai 2011

Gratulerer med dagen!!


17. Mai er vi så glad i, morro vi har fra morgen til kveld...

Siden jeg fremdeles er i USA og Disney Park modus velger jeg å feire med noen bilder fra den Norske delen av Epcot parken!


Vikinger er noe som står sterkt i minnet om Norge, iallfall i utlandet, så de var godt representert her!Riktignok var den "ekte" vikingen godt montert i et glasskap og løp ikke rundt i parken. Får ikke håpe folk har inntrykk av at det er slik det er i dag også...En staselig stavkirke måtte det jo være! Faktisk den første stavkirken jeg har vært i! Hehe!Gamle trebygninger er vi jo kjent med og bakeriet er til venstre! De hadde faktisk ikke ekte skillingsboller der inne så det var litt skuffende, men de hadde vafler så det trakk opp litt!Disse bygningene var faktisk skremmende lik originalen! Ja, det er kopi av byggene på Bryggen i Bergen! Så jeg var ganske stolt over å treffe på de!!


Akershus festning var festsal hvor de også har 5 "ekte" prinsesser! Her jobber faktisk en tremenning av meg fast så det var veldig kjekt å få hilse på henne!Kjenner du denne prinsessen?? Svaret er Belle fra skjønnheten og udyretDe har en båtreise gjennom Norge som kalles for Maelstrom. Hvorfor det navnet vet jeg ikke helt, men likevel.. Ettersom mamma ikke tåler klor så godt og det var litt lukt i inngangen måtte vi spørre en vakt om det ble verre. Da fikk vi en ganske kjekk opplevelse! Det at vi faktisk var Norske syns de var veldig kjekt (det er visst ikke mange norske som besøker disney) så fikk vi gå rett inn og vi fikk en helt egen båt!!


Mye flott Norsk natur møtte oss på ferden!Med fjell og fjorder! Vakkert!


Ved enden av turen kom vi til dette stedet som mest minnet om sørlandet! Sku gjerne postet et kort i kassen på veggen der, men vet ikke om det hadde komt frem..Selvsagt har også Norge en souvenirbutikk! Det var nesten som jeg hadde lyst å plukke med meg noe godteri! I bakkant er 5 ulike varianter av pepperkaker! Masse ulike smaker var tilsatt kakene. En ide vi skulle tatt med oss hjem og laget her for det såg virkelig spennende ut!!

Det var en reise gjennom Norge og også avslutningen på min reise gjennom disneyparkene!! :) Nå gjenstår "bare" resten av reisen gjennom USA!

Med dette ønsker jeg dere alle en strålende 17. mai!

Jeg sliter med bloggen og innleggene så derfor ble alle bildene små nå siden jeg måtte gå over til å bruke gamle innstillinger igjen.. Sorry!

1 kommentar:

Pergoberta sa...

Gratulerer med dagen :)

Da vi var på Epcot, var vi bare kjapt innom Norge - vi var mer fasinert av Canada ;)
Sier det igjen, jeg savner USA, og jeg kunne helt klart bodd der året rundt.
Hvor i Orlando bodde dere?