fredag 1. juli 2011

Forbilder!!

Jeg har 2 jenter som alltid har vært med meg og som jeg ofte refererer til. Begge jentene er funnet opp av vår alles kjære Arstrid Lindgren. Jeg ser på disse to som jenter med utrolig sterk personlighet. Samtidig er de tøffe jenter som tåler en trøkk og som (ikke minst) klarer seg selv!! Selv om de er barn har de masse i seg som gjør dem store og viktige. De har tanker og ideer som er godt for barn å lære, men som en også bør minnes som voksne. Jeg vet jo at de ikke er ekte jenter en gang, men jeg vil alltid bære med meg disse to. 


Mitt første forbilde er Pippi Langstrømpe! Hun er virkelig en kul jente som klarer seg selv med en pappa som er konge på en øy langt borte. Hun bor for seg selv, lager egne regler og ikke minst mestrer å kommer seg bort fra tyver og lærere. Og så er hun jo supersterk da!! I det siste har jeg referert en del til Pippi krefter. Det å være jente refereres ofte til å være svak. Og det er jeg IKKE! Nei, jeg klarer ikke å løfte en hest, men jeg klarer å løfte det jeg vil om jeg går inn for det! Samtidig viser Pippi at jenter kan klare å ordne med både økonomi og lærdom så lenge en vil!! Jenter kan rett og slett klare ALT - HELT ALENE! Eller iallfall så lenge en har gode venner da!! :) Noe jeg spesielt ser meg selv i er hennes evne til å mestre alt som hverdagen krever. Hun finner svar på alt og fikser det hun trenger. Selvsagt er ikke alltid hennes metoder så veldig gjennomtenkte eller lure så fungerer det på et vis! Det jeg tenker om henne er at hun er modig, sterk og ikke minst tøff!! :)
 

Mitt andre forbilde, som egentlig alltid har vært det største, er Ronja Røverdatter! På samme måte som Pippi, så er også Ronja en jente med bein i nesa! Hun er opprørsk, egenrådig og tør stå opp for egne valg. Hun har en stor og god familie som setter grenser for henne, men som hun stadig tøyer. Aller mest trives hun ute i skogen, og hun klarer faktisk å bo der gjennom en hel vinter, i selskap med sin meget gode kamerat! Hun står på sitt og klarer det hun vil og det hun går inn for! Som liten lignet jeg faktisk litt på henne og jeg digget å kle meg ut som henne! Hun er ikke redd for så masse den jenta der, og det liker jeg!! Hun liker virkelig ikke uvennskap og kjefter selv på voksne om hun mener hun har rett! Virkelig en tøff jente som jeg liker innmari godt!! :) Og så har hun også et veldig kult navn da, som jeg har litt i bakhode itilfelle jeg skulle få en jente en gang!! :)
Kanskje jeg burde funnet meg noen virkelige, voksne forbilder etterhvert, men disse jentene vil alltid være sterke personligheter for meg som jeg vil bære med meg!! Jeg liker jenter som er tøff, sterke og som står for egne valg og ikke minst, som klarer seg selv!! Og alt det gjør disse to jentene, så derfor liker jeg de!! :)

Har du noen forbilder??

1 kommentar:

Laura sa...

Hei!

Min datter på 2,5 år ELSKER Pippi! Hun kan se episode etter episode og blir aldri lei! ( Jeg kjøpte DVD-boksen, samt to spillefilmer.)
Jeg er så utrolig glad for at hun har oppdaget Pippi og ikke disse utrolig lamme greiene som går på Disney-channel ol.. Pippi er et fantastisk forbilde og etter at min datter ble hekta på henne har også jeg gjenoppdaget hvilken utrolig skatt dette er!

Laura