søndag 3. april 2011

Mitt liv på ekstra bein!Har ikke skrevet så masse om det her inne, men tenkte det var på tide.. 
Nå har jeg (mer eller mindre) vandret rundt med krykker i 3 mnd og det slutter visst ikke her heller.. 

Helt siden ungdommen har jeg trakket over en drøss med ganger. For 10 år siden var ankelen på høyre foten blitt såpass skjev at jeg endte med operasjon. Jeg trodde da at jeg hadde løst floken på beina og at alt skulle være bra.. Noen år etterpå viste det seg at ikke alt var så bra likevel og etter time hos spesialist viste at jeg itillegg hadde en liten grad av klumpfot og at akillessenen var kort. Da ble løsningen spesialoppbygde sko som skulle rette opp dette. Det har jo til en viss grad fungert greit. 

Det siste året begynte jeg å få nye problemer med beina, men trodde hele tiden det var skoene som var problemet. Så jeg var flere ganger inne for å fikse skoene uten resultat.. Beina ble bare vondere og vondere utover vinteren og etter nyttår nådde jeg max. Jeg hadde såpass vondt at jeg ikke klarte gå i det hele tatt, så da gikk jeg til legen og ble sykemeldt... 

Disse månedene som har gått har vært ganske så smertefulle selv om jeg mer eller mindre ikke har gjort noenting. Jeg begynte ganske fort hos fysioterapaut selv om vi ikke visste helt hva vi jobbet med. Vi bare følte oss frem og iallfall smertemessig var behandlingen god. 
Jeg har ventet lenge på time hos spesialist og endelig på torsdag hadde jeg time. Full av forventning om magisk hjelp for foten dro jeg avgårde, men resultatet etter timen kan vel ikke sies å være så veldig bra.. Fotens tilstand var nemlig verre enn jeg trodde.. 

Operasjonen som jeg tok for 10 år siden har ikke mer effekt og itillegg har foten blitt skjevere enn den var den gang.. Grunnen til smertene er at muskler, scener og nerver er i ugunstig stilling pga skjevheten samt at bena gnisser mot hverandre.. Det at jeg har en jobb som innebærer en masse trakking gjør jo ikke saken bedre, så derfor ville ikk foten lenger.. 

Valgene jeg fikk var ikke så mange. Jeg kan gå med skinne for å slippe operasjon. Dette retter jo ikke foten, men er hjelp til støtte. Det andre er da selvsagt operasjon der det bla er snakk om å endre helbenet, flytte scener og ordne opp i arrvev og andre ulumskheter som er der inne. Jeg velger å gå for det... 

Hadde egentlig lovet meg selv å aldri opereres igjen ettersom jeg hadde enorme smerter forrige gang, men nå har jeg altså endre meg. Jeg vil gjøre det som er best for meg selv på sikt, det jeg kan leve best med på sikt! 

Men det er likevel ikke så enkelt som å bare opereres og så gå videre med livet. Jeg fikk nemlig beskjed om at hvis jeg fortsetter som nå med jobb og annet vil ikke effekten av operasjonen vare så lenge som ønskelig, så dermed bør jeg egentlig få meg ny jobb også.. Jeg er veldig glad i jobben min, men en av tingene jeg liker best er jo det at jeg går masse.. Skal i møte med jobben for å se om det finnes noe jeg kan gjøre der uten å måtte gå så masse.. Om ikke må jeg i samtale med NAV for å se om de kan hjelpe meg med noe.. 

Så om jeg blogger lite for tiden så er altså grunnen at jeg har litt masse å tenke på for tiden.. Jeg skulle ønske jeg bare kunne knipset meg nye bein som fungerte, men så enkelt er det nok ikke, så jeg får heller bare ta tiden til hjelp!


Published with Blogger-droid v1.6.5

2 kommentarer:

Siw Aina sa...

Huff da, dette var trist lesing. Kjedelig at du har så mye smerter, og at den eneste løsningen er operasjon.
Utrolig vanskelig å måtte søke seg bort fra en jobb man trives med også. Håper alt løser seg når du er i samtale med dem :)

Klem

Vestlandsjenta! sa...

Takk for det!!
Er ikke bare bare å skulle omstille hele livet på en gang... Men forhåpentligvis finnes det en god løsning jeg kan leve med!! :)