onsdag 21. januar 2009

Religion og sånt!

Jeg har lenge gått rundt og lurt på hvor jeg egentlig hører hjemme hva religion angår. På en måte kaller jeg meg for kristen, spesielt siden jeg er døpt, konfirmert og fremdeles står i bøkene, men på den annen side så er jeg ikke helt sikker på om det er der jeg hører hjemme!

Ja, jeg tror på Gud, det gjør jeg, men samtidig tror jeg ikke på den Gud som vår kristne bibel fremstiller han som.

Jeg tror ikke på en Gud som fordømmer og jeg tror ikke på at vi havner i skjærsilden og til h... Det jeg tror på er en snill, mild, lyttende, støttende og god Gud!

Jeg tror på en Gud som elsker en uansett om en tråkker i salaten hver eneste dag, ja jeg tror tilogmed på at alle "onde" mennesker (Hitler, Stalin osv) havner i samme himmel, for det finnes bare ett sted vi kan befinne oss utenom på jorden.
Jeg tror at vi alle er en del av den samme opplevelsen, vi er alle ett og alle er samtidig en del av Gud. Jeg tror på at vi er på jorden fordi vi har lyst til å oppleve ting her.

Jeg tror på at de "dumme" valgene vi tar (være seg alt fra å lyge, gjennom utroskap til tyveri og mord) skjer fordi det er en del av opplevelsen vi skal få med oss.

Jeg tror at om barn dør tidlig er det fordi det var meningen at vi skulle få oppleve den typen sorg. Jeg tror at alt ved livet har en mening og Gud vil uansett ikke straffe oss for det vi har gjort mens vi var mennesker, han tar oss bare tilbake som den delen av oss vi alle er!

Samtidig har jeg sterk tro på engler!

Jeg tror at de er her for å hjelpe oss gjennom livet på jorden, de skal støtte oss og være med oss når ting er vanskelige eller det er ting vi ikke forstår.

Jeg tror at Gud alltid hører oss og alltid svarer oss, men samtidig tror jeg at englene like ofte kan gi oss svar for de er Guds budbringere og våre skytsengler er utsendinger fra Gud for å hjelpe ossi enhver situasjon.

Ja, alt jeg tror på en en samsurium av ting, men til syvende og sist så tror jeg på at vår opplevelse på jorden er av en bestemt grunn og vi selv har valgt hvordan vi skal ha det den tiden vi er her.

Ja, jeg tror jo selvsagt også at vi har mulighet til å leve så mange liv som vi ønsker, men vi trenger ikke nødvendigvis å huske at vi har levd før, det er og et valg vi tar før vi kommer hit.

Jeg tror at uansett om vi syns livet er topp eller fælt så er det ikke Gud som hverken belønner oss eller straffer oss. Det skjer fordi jeg (vi) har valgt at det skal skje og det er bare jeg (vi) som kan forandre det.

Jeg har lest en masse bøker blandt annet av Neale Donald Walch og Doreen Virtue og sammen med bibelen, som jeg også har lest en god del i, så har jeg plukket frem alt det gode og laget det til min egen lille religion!

Men hvilken religion hører jeg egentlig innunder?? Hva skal jeg svare når de på tester og lignenede skriver religion?? Det er det som skremmer meg. Jeg tror ja, men hvor hører jeg hjemme?? Må jeg høre hjemme på et bestemt sted, eller kan jeg skape min egen "moderne" kristendom?? En kristen lære uten fordømmelse og tvil er det jeg trenger, jeg trenger en Gud som bare er god og engler som jeg kan ha rundt meg til alle tider!

Det tror jeg på!!

Ingen kommentarer: